Земете го вашето осигурување во Малта

Lingoda
Земете го вашето осигурување во Малта

Ако сте страствен патник низ светот, тогаш не е можно да пропуштите да ја запознаете Малта. Секогаш кога ќе се спомене Малта, таа веднаш ја буди внатрешната страст да се посети оваа прекрасна земја сместена во Медитеранот. ако имате некакви планови за следниот летен одмор, тогаш веројатно пробувањето на Малта ќе ве остави со носталгични спомени цврсто врежани во староста. Ова во никој случај не е претерување. Погледнете ја оваа слика подолу и бидете судија.

Земете го вашето осигурување во Малта

Настрана од атрактивноста на Малта, има и многу ризици

Пред да се занесе со убавината што Малта ја има за своите посетители, има една работа за која навистина треба добро да размислите, осигурително покритие додека сте во земјата. Никогаш не може да има подобар начин да уживате во кул амбиентот на Малта отколку кога сте уверени дека во немилиот случај кога ќе се случи најлошото, сигурно осигурително покритие ви го има грбот. Празниците во Малта добиваат повеќе значење со соодветно претплатеното патничко осигурување. Настрана од патничкото осигурување, има уште неколку ризици кои генерално бараат внимание.

Во најмала рака, ако некој може да планира одмор со целосен премиум пакет, осигурувањето не треба да биде нешто што треба да се игнорира. Да, имате избор да го игнорирате преземањето на осигурување во Малта, но тогаш тоа може да биде многу скапо. Ризиците никогаш не испраќаат известување, тие едноставно се случуваат и доаѓаат со нивните пустошења што можат да ве поттикнат многу моменти, а сепак да не закрепнете целосно.

Значи, дали планирате да ја посетите или живеете во Малта? Дали веќе живеете во Малта? Дали сте размислувале како ќе биде животот кога ќе поминете? Осигурувањето е важно за секој жител на Малта бидејќи не покрива од неизвесностите. На моменти може да се разболи, но нема пари за да оди во болница, и таму доаѓа здравственото осигурување. Покрај тоа, осигурувањето е добро бидејќи обично помага во плаќањето на загубите.

Здравствено осигурување Малта

Во споредба со другите европски нации како Латвија , здравственото осигурување во Малта е единствено. Социјалното осигурување, поточно оданочувањето, го финансира јавниот здравствен систем. Вработените и работодавачите во Матавија плаќаат неделни придонеси.

Пациентите во Малта добиваат прием во малтешките државни болници. Сепак, тоа се случува само преку упатување на лекар. Во некои случаи, може да се прими во случај на вонредна ситуација. Вработените семејни издржувани лица се покриени за јавно здравство.

Малтешките болници добиваат разновидни услуги за амбулантски и болнички третмани. Медицинските услуги што ги нудат јавните медицински услуги вклучуваат рехабилитација, породување, бременост, рецепти, специјалистички третман и хоспитализација. Луѓето од другите европски нации со Европска картичка за здравствено осигурување (EHIC) можат да добијат бесплатна здравствена заштита во земјата.

Освен јавното здравство, може да се избере и приватно здравство. Ова се прави со плаќање за здравствено осигурување кое варира од една до друга осигурителна компанија. Некои од Малтежаните се одлучуваат за приватно осигурување за да се осигураат дека ќе добијат целосна покриеност за кратко време на чекање, висок стандард на нега и голем опсег на услуги што не се достапни во владините клиники. Исто така, постојат програми за социјална помош за пациенти со хронични заболувања и за групи со ниски приходи .

Осигурување за невработеност

Во Малта, осигурувањето за невработеност е шема со придонеси , и се плаќа на поединците кои ќе ги загубат своите работни места. Меѓутоа, за да се квалификува, треба да има придонеси од најмалку 50 недели, а околу 20 од нив треба да се кредитираат во изминатите две години пред да се поднесе барање.

За да се квалификувате, треба да се регистрирате како барател на работа со полно работно време во Јавните служби за вработување. Освен тоа, човек има право на 156 дена надоместок за невработеност. Исто така, барателот на работа треба да ги исполнува тестовите за придонеси за социјално осигурување.

Осигурување за автомобил

Дали размислувате да земете автомобил во Малта? Тогаш важно е да изберете три типа на осигурување на автомобил, вклучувајќи само трета страна, пожар и кражба од трета страна и сеопфатно осигурување. Третиот дел само осигурувањето ги покрива само обврските предизвикани кон други.

Од друга страна, пожарот и кражбата од трета страна ја покриваат загубата или оштетувањето на вашиот автомобил, како и одговорноста кон други поединци. Оштетувањето може да се должи на експлозија, гром, самозапалување, кражба, пожар или дури и обид за кражба. И на крај, во Малта, сеопфатното осигурување покрива штета на вашето моторно возило, случајно губење на вашето моторно возило или одговорност кон други поединци.

Осигурување на домот

Поседувањето на дом е најдоброто нешто за кое може да сонува секој жител на Малта. Сепак, тоа можеби не е сè бидејќи, во случај на земјотрес или пожар, куќата може да се урне, што значи дека ќе треба да се започне одново. Затоа, со само неколку центи може да се заштити оваа голема инвестиција.

Во Малта, полисата за осигурување на домот ги покрива службите за итни случаи и одговорноста кон други лица, како и домашната помош. Дополнително, полисата може да покрие штета на згради или случајно губење на содржината во домот . Исто така, може да ја покрие штетата или случајното губење на скапоцености и лични предмети во Малта.

Важно е да се напомене дека осигурувањето на домот главно зависи од компанијата што ја избирате. Причината е што некои од куќите за осигурување одат дотаму што ги покриваат дрвјата што паѓаат, молњите и колапсот на радио и телевизија. Други, исто така, покриваат истекување на нафта или вода, удар од авион и чад.

Осигурување на живот

Животното осигурување е значајно за жителите на Малта бидејќи игра улога во грижата за вашето семејство во случај на несигурности. Прво, помага да се исплати станбената хипотека, како и други долгови, вклучувајќи студентски заеми, кредитни картички и заеми за автомобили. Во некои случаи, тоа е и начин да се заменат годините на изгубена плата и да се понудат средства за колеџ образование на децата.

Во споредба со другите видови осигурување, животното осигурување е добро бидејќи исплатите се бесплатни. Освен тоа, во случај на смрт на хранителот, издржуваните лица не треба да се грижат за трошоците за живот. Исто така, животното осигурување на некој начин може да ги покрие крајните трошоци.

Патничко осигурување

Кога мислите да патувате до и од Малта, тогаш да земете патничко осигурување е најдобрата опција. Причината е што го штити човекот при патување. Останатите работи опфатени во патничкото осигурување вклучуваат загуба на пари и багаж и покритие за лична несреќа . Покрај тоа, осигурувањето покрива одложено или дури и пропуштено поаѓање, губење на пасош и трошоци за итни случаи, како и поврзани трошоци.

Осигурување на домашни миленици

Како луѓе, мораме да ги заштитиме мачките и кучињата исто како што се заштитуваме себеси. Домашните миленици се членови на нашето семејство бидејќи ни даваат љубов и утеха. Работите опфатени во осигурувањето за домашни миленици вклучуваат одговорност од трета страна, корист во случај на случајна смрт на домашно милениче и ветеринарно лекување за лекување повреди и акутни болести.

Правно осигурување

Правното осигурување во Малта ги прави правните услуги и покритието да бидат подостапни. Тоа е добра опција бидејќи им дава можност на поединците да имаат каде да се обратат во случај да имаат правни проблеми, но немаат доволно пари во тој одреден момент. Затоа, тоа е полесен начин за подобрување на пристапот до правдата и правото, без разлика на лицето кое го пријавило случајот.

Популарни осигурителни компании во Малта

 • Осигурителна компанија Аргус (Европа) Лимитед
 • MIB Осигурителни брокери
 • Bonnici Insurance Agency Ltd, Малта
 • Citadel Insurance plc
 • Axeria Insurance Limited
 • Bavaria Reinsurance Malta Limited
 • Globalcapital Financial Management Limited
 • London & Leith Insurance PCC
 • Munich Re of Malta plc
 • Премиум Осигурителна компанија Лимитед
 • Nissan International Insurance Ltd
 • Fresenius Medical Care Global Insurance Ltd.
Lingoda