Услови

Како да спакувате садови за движење

Датум на објавување

Како да спакувате садови за движење

Дома » Како да » Како да спакувате садови за движење

Многу сопственици се плашат да ги преместат приборот, а особено садовите. Тоа е затоа што пакувањето на садовите бара внимателно планирање и подготовка за да се обезбеди безбедно да пристигнат во вашиот нов дом и лесно може да се скршат доколку не се направат правилно.

За да ви помогнеме безбедно и безбедно да ги преместувате сите ваши предмети, ја напишавме оваа статија каде ќе разговараме за тоа како да ги спакувате садовите за движење. Ова вклучува спомнување на потребните материјали, чекорите за пакување и совети за преместување и складирање садови на вашата нова локација. Па со среќа да се движите!

Подготовка за пакување на садовите

Првиот чекор во пакувањето на садовите е да се соберат потребните залихи. Ова вклучува кутии за пакувања за садови, хартија за пакување, фолија со меурчиња и лента за пакување.

Дополнително, можеби ќе сакате да ги сортирате и исчистите садовите пред да ги спакувате. Ова ќе ви овозможи да одлучите кои јадења да ги понесете со себе, а кои да ги оставите или донирате.

Чистењето на садовите пред да ги ставите во кутии и контејнери е само појасно, но честопати тоа може да се заборави за време на стресот од пакувањето на сè друго, затоа размислете да чувате само мал дел од садовите неотпакувани до последните денови. На тој начин нема да имате планина од садови кои треба да се мијат претходната вечер.

Пакување на вашите садови

Откако вашите садови ќе се сортираат и исчистат, време е да почнете да ги пакувате. Започнете со завиткување на секое јадење поединечно во хартија за пакување или фолија со меурчиња, обрнувајќи посебно внимание на кревките предмети како чинии, чинии и стаклени садови.

Откако ќе се завиткаат, ставете ги садовите во кутија за пакување садови, погрижете се да ги пополните празните места со материјал за пакување за да спречите поместување на садовите за време на движењето. Задолжително означете ја секоја кутија со содржината и просторијата во која припаѓа.

  • За кревките садови, како што се стаклените садови, важно е да ги завиткате поединечно и да ги ставите во кутија за пакување за садови со многу материјал за пакување за да не се поместуваат за време на движењето.
  • Садовите и тавите може да се пакуваат со ставање слој хартија за пакување или обвивка со меурчиња на дното на кутијата и потоа вгнездување на тенџерињата и тавите заедно.
  • Стаклените садови, како што се чашите за вино и матичните садови, може да се завиткаат поединечно и да се спакуваат на нивните страни во кутија за пакување со садови за да се спречи нивно кршење.
  • Преголемите садови, како што се чиниите и садовите за печење, може да се завиткаат во обвивка со меурчиња и да се стават во кутија за пакување на нивна страна, со ставен материјал за пакување

Совети за движење на садовите

  • Кога ги ставате садовите на камионот во движење, погрижете се да ги ставите врз потешките предмети за да ги заштитите од згмечување.
  • Кога ги растоварате садовите во вашиот нов дом, ракувајте со нив внимателно и ставете ги во соодветна обвивка или други заштитни материјали.
  • Користете помали кутии за пакување садови, ова ќе помогне да се одржуваат податливи големината и тежината на кутиите и полесно да се натрупуваат.
  • Спакувајте потешки садови на дното од кутијата за да помогнете во распределбата на тежината и да спречите оштетување на полесните садови одозгора.
  • Спакувајте ги покревките садови одделно во кутија и означете ги како кревки. Ова ќе помогне да се избегне оштетување за време на транспортот.
  • Спакувајте неколку основни јадења во посебна кеса или кутија, така ќе ви биде полесно да им пристапите кога ќе пристигнете во вашиот нов дом

Чувајте ги вашите јадења во вашиот нов дом

Кога ќе пристигнете во вашиот нов дом, добра идеја е да ја проверите секоја ставка за да видите дали сè се справи безбедно со овој потег. Ова може да биде неопходно за осигурителни цели, а исто така и за вашиот сопствен мир.

Исто така, добро е прво да ги отпакувате садовите за да можат да се стават настрана и да се користат што е можно поскоро. Исто така, ќе направи вашето ново место да се чувствува повеќе како дома, и лесно можете да ги поканите гостите или да ги подготвите вашите омилени оброци без да морате да ги сортирате кутија по кутија.

Штом вашите садови се распакуваат, важно е правилно да ги чувате. Ова значи да ги чувате на суво, ладно место и да ги чувате на начин што ќе спречи да бидат оштетени. Препорачуваме да ги исчистите кабинетите пред да ги ставите садовите во нив, дури и ако витрините изгледаат чисти.

Пакување садови за преселба во друга земја

Кога се преселувате во друга земја, важно е дополнително да се грижите. Колку подолго растојанието ќе треба да го поминат вашите садови, толку е поголем ризикот од оштетување. Размислете за цврсти подвижни кутии за да се осигурате дека нема да се направи штета.

Ако се движите со авион, размислете за превозот и ракувањето со повеќе екипажи за багаж. Ова може да значи завиткување на садовите во дополнителен слој на заштита.

Можеби ќе сакате да размислите и за купување полиса за осигурување ако имате голем број сентиментални јадења или скапи предмети во вашата колекција. Ова не само што ќе ви помогне парично во случај работите да тргнат наопаку, туку и ќе ви помогне да се опуштите и да не се стресувате премногу.

Имајте ги предвид и трошоците за замена на садовите што ги преместувате. Некои предмети може да се купат поевтино во новата локација или земја, додека други може да бидат премногу ризични за да се преместат без надзор. Можеби вашиот наследен сребрен прибор може да најде соодветно место во вашиот личен багаж, каде што можете постојано да го следите.