Статистика за дигиталниот номадски живот што може да ве натера да сакате да станете еден

Едно е да живееш на едно место и да работиш од далечина. Сепак, сосема поинаков начин на живот е да се преселиш на различни места и да работиш од далечина. Ова е познато како дигитален номадски начин на живот.

Направете пауза од планирањето на вашите дигитални номадски потфати за патување и најавете се на онлајн казино . Уживајте во вашите омилени игри како што се слотови, бакара, Блек Џек и рулет. Додека играте за вистински пари и ставате облози, запомнете дека не секој поставен облог ќе се претвори во автоматска, профитабилна добивка.

Португалија има големи градови во Европа за дигитален номадски живот

Лисабон обично ја предводи рангираната листа на најголеми градови за живеење како дигитален номад, пред се поради ниските трошоци за живот и секогаш пријатните временски услови. Можете да живеете удобно со ниска месечна кирија обично под 1.000 евра и месечна карта за превоз за помалку од 40 евра.

Градовите во Португалија генерално се познати по тоа што имаат многу брза услуга на Интернет со голема брзина до 1 Mbps брзина што е еднаква на 1.130 Mbps. Неопходно е да имате најбрзи интернет брзини за навремено да ја завршите дигиталната работа. Тие брзи брзини на Интернет значат забрзано време на пресврт за да можете да се фокусирате на гледање на туристичките места во Португалија за време на вашиот престој.

Повеќе од половина од дигиталните номади се Американци

Американците сочинуваат повеќе од половина од дигиталните номади ширум светот. Речиси 17 милиони Американци рекоа дека се дигитални номади од 2022 година, што вртоглаво порасна за 131% во споредба со тоа колку ги имаше во 2019 година пред да се појави пандемијата во 2020 година.

Дигиталните номади во Обединетото Кралство сочинуваат уште 7%, додека Русија има уште 5% во светот. Канада и Германија се на четвртото и петтото место и сочинуваат 4% од светскиот број на дигитални номади. Оттука, вкупниот број на дигитални номади во светот е околу 35 милиони.

Поставете го вашиот работен распоред се додека сте во рокот

Здружението за управување со човечки ресурси праша 13 лидери во индустријата за човечки ресурси за нивните политики поврзани со дозволувањето на дигиталните номади да бидат на нивното работно место. Еден од водачите спомна како целиот тим, вклучително и дигиталните номади, мора да работи во одреден рок .

Сè додека дигиталните номади придонесуваат за нивните доделени проекти, сè додека тоа е во рокот и тие остануваат во соодветна комуникација со нивниот менаџер и тим, сè ќе биде добро. Оттука, можете да го контролирате вашиот распоред за тоа што ќе правите во текот на денот во вашиот личен живот додека го вклучувате доделениот обем на работа.

Кажете дека имате проект кој треба да се реализира во 11 часот следниот ден. Можете да работите на некои од проектите од 19 до 20 часот пред да се подготвите за спиење, а потоа повторно да работите од 5 до 6 часот наутро пред да го испратите. Потоа, можете да се подготвите за тој ден и да одите да ги истражувате атракциите каде и да живеете како дигитален номад.

Повеќето дигитални номади се милениумци, но можете да бидете еден на која било возраст

MBO Partners наведува дека околу 34% од дигиталните номади се Милениумци, што е најголема возрасна група. Дигиталните номади од генерацијата Z сочинуваат уште 23%, што е второ најнаселено во групата. Бидејќи тие се најмладата возрасна генерација ширум светот, тие се повеќе прилагодени на дигиталниот начин на живот и учат како да најдат можности за работа преку Интернет.

Без разлика на статистиката, можете да патувате низ светот и да работите од каде сакате на која било возраст. Не ставајте етикета на вашата возраст мислејќи дека сте премногу стари или премногу млади за да патувате низ светот додека заработувате за живот.

Завршни мисли

Дали работите од далечина? Дали размислувавте да станете дигитален номад? Кажете ни ги вашите размислувања во коментарите подолу.