Услови

Како да ги натрупате вашите работи пред да се преселите во нова земја

Како да ги натрупате вашите работи пред да се преселите во нова земја

Расчистувањето на вашите работи помага да се намали анксиозноста , да се подобри како изгледа во вашиот дом и да се чувствувате попродуктивни. Посебно ако планирате да се преселите во нова земја, обезредувањето на она што го поседувате е од суштинско значење за полесна транзиција кон вашиот нов дом во странство.

Кога ви треба пауза од планирањето на вашата авантура за преселување во странство, ставете облог во живо за вашиот омилен спорт. Ќе биде многу повозбудливо кога ќе се преселите во вашата нова земја лично да го гледате вашиот омилен спорт за време на процесот на обложување во живо.

Зошто да се разредувате пред да се преселите во нова земја?

Испораката на вашите работи преку меѓународна пошта е поскапа од домашната пошта. Меѓународните транспортери наплаќаат такса врз основа на тежината на пакетот или колку волумен зафаќа во кварталите за испорака. Превозната компанија ќе ви наплати врз основа на повисоката цена. Оттука, растурањето на она што го поседувате ќе го намали износот што треба да го платите при транспортирање на вашите предмети до земјата на дестинација.

Иако можете да заштедите пари со испраќање на вашите предмети во странство за да пристигнете во новата земја во која ќе живеете, може да потрае и до 90 дена за да ги добиете вашите работи. Затоа, полесно е вашите работи да минуваат низ меѓународните обичаи отколку да останете заглавени на море многу месеци.

Прегледајте ја царинската политика за земјата на одредиштето

Некои земји не дозволуваат развратен материјал (т.е. списанија со оцена на Х) во авионите. Се разбира, за да се намали тероризмот, не е дозволено огнено оружје, дури и ако е регистрирано под вашето име.

Ако имате некои забранети предмети, подарете ги на пријателите или семејството. Алтернативно, можете да се обидете да ги продадете на заинтересираните купувачи за да имате дополнителни пари за вашето патување при населување во нова земја во странство.

Други забранети предмети

Еве список на други забранети предмети кои не треба да се наоѓаат во вашиот аеродромски багаж. Продадете или подарете некој од овие забранети предмети пред да се качите на вашиот лет.

  • Играчка оружје од секаков вид.
  • Батерии со суви ќелии.
  • Секаков вид кујна, борбен или нож за самоодбрана.
  • Електроника што не може да се исклучи.
  • Експлозивни предмети.
  • Предмети за домаќинството како што е белилото.
  • Кисели производи.
  • Аеросолни лименки.

Имајте план

Најдобро е да имате план кога ќе одите на вашиот проект за оптоварување. Запрашајте се за најважните работи што ви се важни да ги однесете во новата земја во која се преселите. Се разбира, потребна ви е облека на грб и кој било од вашите омилени незаборавни предмети или предмети поврзани со хоби.

Проценете дали имате премногу специфично суштинско значење. Размислете да спакувате капсулна гардероба од десет парчиња од секој алишта што го поседувате: кошули, панталони, шорцеви и долна облека. Фрлете ја искинатата облека и донирајте го остатокот.

Одделете сè на купови

Како што одите за расчистување, одделете сè на одредени купови. Имајте купче за чување со вас на летот до новата земја за да го испратите во странство до вашиот нов дом. Направете купче за донации од работи што не сакате да ги продавате, туку повеќе би сакале да ги подарите.

Ако имате нешто со поголема вредност на кое би можеле да заработите пари, креирајте купче за продажба. Фотографирајте ја секоја ставка и наведете ги во делот на пазарот на вашата омилена платформа за социјални медиуми или направете распродажба во дворот на предниот тревник. Дополнителните пари што ги заработувате за продажба на несакани работи би биле одлични за вашата транзиција кон купување мебел, декорација на домот и намирници за вашиот нов дом во странство.

Подгответе се за големиот ден

Сега кога го продадовте она што е вредно и го дониравте она што сакавте да го подарите, време е да се спакувате за големиот ден! Ставете ги вашите работи во куфери, торби или торби одобрени од царина. Колку помалку имате, толку полесно ќе се качите на вашиот лет!